TRANSLATE THE BLOG

tisdag 30 september 2014

Glutenfri och mejerifri Grönsakspaj med Broccoli & Paprika



Recept: BROCCOLI- och PAPRIKAPAJ

Recept för en 24 cm form

DU BEHÖVER:
85 gram rismjöl
60 gram mandelmjöl
2,5 msk potatismjöl
1 tsk havsalt
4 msk kokosolja
4 msk kallt vatten.

2 dl kokosmjölk
3 ägg
1 tsk muskot
Örtsalt, Svartpeppar
Buketter från 1 broccolihuvud
1 grön paprika

GÖR SÅHÄR:
Börja med pajdegen: Blanda rismjöl, mandelmjöl, potatismjöl och salt i en bunke, noggrant så att det inte finns några klumpar. Rör sedan i kokosolja och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Forma degen till en boll och lägg i kylen i ungefär 30 min. Lägg en tallrik över bunken eller placera degen i en burk med lock så slipper du använda plastfolie.

Medan degen vilar gör du fyllningen. Vispa kokosmjölk, ägg och kryddor ordentligt i en bunke. Skär upp grönsakerna i små bitar. Sätt ugnen på 190 grader. Tryck ut degen jämnt med fingrarna i en pajform och nagga sedan pajskalet lite grann. Häll i kokos- och äggsmeten i pajskalet och fördela sedan grönsakerna. Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller tills pajen har stelnat och fått fin färg.

2 kommentarer:

Pin it