TRANSLATE THE BLOG

torsdag 4 december 2014

Julig sallad med rödkål, apelsin och solroskärnor!

Rödkål är en av grönsakerna som jag förknippar mest med julen. Hmm ja efter brysselkål och grönkål är det nog det i alla fall. Framför allt är det helt galet vacker att titta på. Den här salladen kan vara ett trevligt komplement på julbordet eller som tillbehör till några vegetariska biffar. På bilden är det inga russin i salladen för jag hade inga hemma men det är supergott att ha i!


Recept: RÖDKÅLSSALLAD med APELSIN och ROSTADE SOLROSKÄRNOR


DU BEHÖVER:
1 dl solroskärnor
1 apelsin
1/2 rödkålshuvud eller:
1/4 rödkålshuvud plus ett stort knippe grönkål
1 dl russin
1 tsk honung/agave
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Svartpeppar
Havssalt

GÖR SÅHÄR:
Blanda honung, senap, vinäger olja och kryddor i en liten skål. Rosta solroskärnor i en torr, het stekpanna tills det luktar lite gott och de får en fin färg. Skala och skär apelsin i små bitar. Strimla rödkål (och eventuell grönkål) fint med en kniv eller med en osthyvel. Blanda dressingen, solroskärnor, rödkål, apelsin och russin i en stor skål. Rör runt ordentligt så att dressingen marinerar hela salladen. Godast blir det om salladen får dra ihop sig en stund innan du äter men du kan givetvis äta den direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it