Recept: ÄGGFRIA BANANPANNKAKOR
(10-12 st)
DU BEHÖVER:
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 msk krossade linfrön
DU BEHÖVER:
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 msk krossade linfrön
1 tsk bakpulver
1 mogen banan
2,5 dl mandelmjölk
En liten nypa himalayasalt
GÖR SÅHÄR:
Mixa havregryn till ett fint mjöl. Flytta över till en skål. Mixa solroskärnor till ett fint mjöl. Lägg tillbaka havremjölet och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa en stund tills allting har blandats väl. Smeten ska vara ganska tjock. Hetta upp ett plättlagg eller en stekpanna på medelvarm effekt. Smörj pannan med lite kokosolja (eller någon annan olja). Sleva upp en klick smet i pannan och bred försiktigt ut den i cirkelformade rörelser från mitten. Grädda ett par minuter tills pannkakan fått fin färg och stek sedan några minuter på andra sidan. Ät med dina favorittillbehör. När Oskar får bestämma blir det grädde och sylt. Jag tycker om att äta med riven kokos, bär och nötter. Eventuellt lite agave på toppen.
En liten nypa himalayasalt
GÖR SÅHÄR:
Mixa havregryn till ett fint mjöl. Flytta över till en skål. Mixa solroskärnor till ett fint mjöl. Lägg tillbaka havremjölet och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa en stund tills allting har blandats väl. Smeten ska vara ganska tjock. Hetta upp ett plättlagg eller en stekpanna på medelvarm effekt. Smörj pannan med lite kokosolja (eller någon annan olja). Sleva upp en klick smet i pannan och bred försiktigt ut den i cirkelformade rörelser från mitten. Grädda ett par minuter tills pannkakan fått fin färg och stek sedan några minuter på andra sidan. Ät med dina favorittillbehör. När Oskar får bestämma blir det grädde och sylt. Jag tycker om att äta med riven kokos, bär och nötter. Eventuellt lite agave på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar