Tidigare i veckan var jag ensam några dagar och då brukar jag passa på att äta sådant som inte Oskar tycker om. Fänkål är en sådan sak. Jag älskar lakrits, fänkål och anis medan Oskar har väldigt svårt för det. Så när han var borta passade jag på att knåpa ihop en sallad med massa godsaker!
Citrusmarinerad fänkålssallad med quinoa (ca 2 portioner)
1 dl okokt quinoa/amaranth (linser går också bra)
2 dl vatten1 fänkålsstånd, med blast och stjälkar
1 äpple
1 avokado
1 morot
1 msk olivolja
Saft från 1/2 citron
1 tsk honung/agave
Salt, svartpeppar
- Koka upp quinoa i vattnet och tillsätt lite salt. Koka så länge som det står på ditt paket och låt dem sedan svalna något.
- Strimla under tiden upp fänkål. Ta med blasten och stjälkarna och allting. Skär äpple och avokado i små bitar. Hyvla moroten med en osthyvel.
- Blanda ihop pressad citron, honung/agave, olivolja och kryddor i en liten skål.
- Rör ihop allting och hälften av solroskärnorna till en fräsch sallad! Strö sedan över resterande solroskärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar