Vi var lite för glupska, så tyvärr han jag inte ta någon bild innan vi skurit upp och smakat...
Recept: CHOKLADBRÄCK med RUSSIN & MANDEL
En 200 grams chokladkakaDU BEHÖVER:
100 gram valfri choklad (jag använder 70% eko-choklad)
50 gram ekologiska mandlar
50 gram ekologiska russin
GÖR SÅHÄR:
Smält chokladen i vattenbad och dra sedan bort kastrullen från värmen. Rör ner mandlar och russin i chokladen. Häll upp i formar, på bakplåtspapper eller dyligt. Någonting med glatt yta så att det enkelt går att få loss sen. Jag använde en ugnsform. Ställ in chokladen i kylen tills den har stelnat. Det tar ca 30-60 minuter. Därefter kan chokladen förvaras i kyl eller i rumstemperatur. Skär upp i bitar om du har gjort en stor kaka som jag. Njut av choklad till kaffet eller lyxa till det framför fredagsfilmen!
NOTERINGAR:
All choklad med minst 70% kakao är mjölkfria.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar