TRANSLATE THE BLOG

fredag 22 januari 2016

Copy Cat: Marabou frukt & Mandel (Chokladbräck med Russin & Mandel)

Det finns faktiskt en choklad från Marabou som både jag och Oskar fullkomligt älskar. Det är deras chokladkaka med "frukt & mandel". När jag var liten förstod jag inte hur någon kunde förstöra god choklad genom att pilla in äckliga russin och nötter. Nu i vuxen ålder förstår jag precis. Det är ju genialt. Jag tycker dock att chokladen från Marabou är alldeles för söt. Den är dessutom inte ekologisk och har betydligt fler konstiga ingredienser än jag vill känna till. Därför har jag gjort en egen variant som blev supergod. Om du inte gillar just russin och mandel kan du byta ut dem mot andra godsaker som till exempel valnötter och gojibär.

Vi var lite för glupska, så tyvärr han jag inte ta någon bild innan vi skurit upp och smakat...


Recept: CHOKLADBRÄCK med RUSSIN & MANDEL

En 200 grams chokladkaka

DU BEHÖVER:
100 gram valfri choklad (jag använder 70% eko-choklad)
50 gram ekologiska mandlar
50 gram ekologiska russin

GÖR SÅHÄR:
Smält chokladen i vattenbad och dra sedan bort kastrullen från värmen. Rör ner mandlar och russin i chokladen. Häll upp i formar, på bakplåtspapper eller dyligt. Någonting med glatt yta så att det enkelt går att få loss sen. Jag använde en ugnsform. Ställ in chokladen i kylen tills den har stelnat. Det tar ca 30-60 minuter. Därefter kan chokladen förvaras i kyl eller i rumstemperatur. Skär upp i bitar om du har gjort en stor kaka som jag. Njut av choklad till kaffet eller lyxa till det framför fredagsfilmen!

NOTERINGAR:
All choklad med minst 70% kakao är mjölkfria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it